Stare de alerta in SUA! Pata de petrol din Golful Mexic s-a extins!


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 22:40
Data publicarii: Joi 29 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Autoritatile americane au trecut la masuri extreme in zona dintre Louisiana si Florida. Focul pare sa fie singura solutie ramasa impotriva petei uriase de petrol care a aparut dupa scufundarea unei platforme de exploatare in Golful Mexic.

Marina americana a inceput incendierea controlata a petelor desprinse din cea initiala, ca sa impiedice petrolul sa polueze zona de coasta.

Plajele si rezervatiile naturale sunt condamnate, daca vantul va impinge titeiul in zona tarmului. Pata de petrol depaseste 5.000 de kilometri patrati si ar putea provoca pagube mai mari chiar decat cele lasate in urma de uraganul Katrina.

Problema este ca pata de petrol este alimentata continuu de scurgerea din zona de exploatare a platformei Orizont. 160 de tone de carburant, in fiecare zi. Si vestile nu sunt deloc bune, avand in vedere ca vantul va bate spre tarm in urmatoarele zile.

Intre timp, Marina Statelor Unite a mobilizat o intreaga flota care strange cu plase speciale cat de mult petrol poate. Insa eforturile marinarilor civili si militari au putine sanse de succes, daca nu este oprita scurgerea de la 1.500 de metri adancime.

Tags: explozii, poluare,

Explozie in Golful Mexicului: o platforma petroliera a sarit in aer
VIDEO PROTVPLUS.RO