Spitalele din Rusia rămân fără paturi pentru soldații răniți, în timp ce Kremlinul dă vina pe militari
Vladimir Putin a cerut utilizarea în masă a spitalelor civile pentru a face față numărului de soldați răniți, văzut ca o consecință directă o mobilizării din ultimele săptămâni.
Președintele rus s-a întors din vacanța de Anul Nou mai devreme pentru a cere un raport ministerelor de sănătate și apărare cu privire la utilizarea spitalelor nemilitare, pentru a face față numărului mare de răniți.
Scopul este acela de a prelua paturi pentru „a le oferi persoanelor care au participat la operațiunea militară specială îngrijire medicală și reabilitare”, a transmis Kremlinul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Situația vine după cea mai mare pierdere înregistrată de Rusia în ultimele 10 luni, în urma unei lovituri ucrainene asupra unei barăci de oameni mobilizați și trupe regulate.
Un general rus a încercat să dea vina pe victime, spunând că utilizarea a telefoanelor mobile, care este interzisă, a alertat serviciile secrete ucrainene asupra coordonatelor lor.
„O comisie investighează ce s-a întâmplat în Makiivka. Dar este clar că principalul motiv a fost pornirea și folosirea telefoanelor - în ciuda interdicției. Asta a permis inamicului să detecteze coordonatele personalului pentru lansarea rachetei”, a spus el.
Soțiile soldaților se plâng că bărbații lor „au fost transformați în carne tocată”, dând vina pe „comdandanții criminali” care au pus în același loc sute de oameni mobilizați.
Iar Putin se confruntă cu un val de critici în urma atacului de la Makiivka.
„Sunt mulți oameni care au fost transformați în carne tocată. Nici nu li s-a permis să ia oamenii morți și nu li s-a permis să-i îngroape”, a spus soția unui militar.
Chiar și canalul pro-Putin Wargonzo, al cărui fondator - Semyon Pegov - a fost premiat pentru curajul său de către Putin luna trecută, critică versiunea Kremlinului cu privire la desfășurarea evenimentelor.
Pegov susține că mai multe informații, inclusiv drone, interceptări radio și spioni, ar fi alterat Ucraina cu privire la prezența trupelor în cazarma improvizată.