Soprana romanca, la un pas de inchisoare din cauza unei intelegeri a tatalui ei cu un om de afaceri

Ultima actualizare: 15-02-2013 07:06
Eliana Pretorian

Eliana Pretorian, o soprana romanca stabilita in Marea Britanie, a avut de suferit din cauza unei intelegeri facute in adolescenta, in urma careia trebuia sa ii dea peste o treime din castigurile sale unui om de afaceri din Romania.

Romanca sustine ca viata sa a fost "distrusa" de o intelegere "imorala" in urma careia tatal sau i-a promis 35% din veniturile sale unui om de afaceri roman, potrivit Daily Mail.

Povestea a inceput in 1999, cand tatal Elianei a semnat o intelegere in numele fiicei sale, care urma sa ii plateasca unui anumit domn Ion Vasile 35% din veniturile activitatii sale profesionale, in schimbul unei investitii a acestuia in pregatirea sopranei, in valoare de 6.900 de dolari.

Intelegerea prevedea ca banii urmau sa fie perceputi de Ion Vasile din oricare perioada de zece ani a carierei artistei.

Pretorian a aparut recent in fata Inaltei Curtii din Marea Britanie, acuzata ca nu a respectat termenii intelegerii sale in legatura cu banii datorati lui Vasile.

Mergand pe argumentul ca orice contract incheiat anterior nu avea nicio valoare din cauza varstei clientei sale, avocatul sopranei a spus curtii ca intelegerea era "camatareasca".

Judecatorul Richard Seymour a respins acest caz, afirmand ca "este sortit esecului", precizand ca soprana romana nu a incalcat niciun angajament de a-si dezvalui castigurile si ca nu poate fi pedepsita "pentru esecul de a face ceva ce nu era obligata sa faca".

Soprana a cantat in cariera sa la Glyndebourne, in sudul Marii Britanii, sau chiar si in Londra, la Sadler Wells.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO