Slovacia are una dintre cele mai mari rate a deceselor COVID din lume

17-02-2021 20:58


Slovacia

Slovacia se confruntă cu una din cele mai ridicate rate ale mortalităţii legate de coronavirus din lume. În ultimele două săptămâni s-au confirmat 23 de decese la 100.000 de locuitori.

Conform bilanţurilor AFP, doar Portugalia are o situaţie mai grea, scrie Agerpres.

La frontierele Slovaciei se fac de miercuri controale mai stricte, motivate de autorităţile de la Bratislava prin pericolul noilor tulpini de coronavirus care se transmit în Europa.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că oricine intră în ţară va trebui să stea în carantină 14 zile, iar unele puncte de trecere a frontierei, cu tranzit mai redus, au fost închise - către Polonia, chiar de luni.

"Noul regim la frontiere urmăreşte să împiedice propagarea noilor mutaţii ale coronavirusului", a declarat ministrul sănătăţii, Marek Krajci.

Guvernul slovac a prevăzut excepţii pentru angajaţii transfrontalieri; şi aceştia trebuie însă să prezinte un test negativ la coronavirus, efectuat prin metoda PCR, cu maximum 72 de ore înainte.

În toamnă, Slovacia a derulat una dintre cele mai ample campanii de testare pentru Covid-19. În mai multe weekenduri, guvernul a testat aproximativ două treimi din populația de 5,5 milioane de locuitori ai țării.

Au fost impuse restricții pentru cei care au refuzat să se testeze, iar persoanele depistate cu virusul au fost carantinate, într-un efort de a reduce numărul infectărilor.

Iar la finalul lunii ianuarie de anul acesta, Slovacia a testat mai mult de jumătate din populaţie în cadrul unei campanii fulger de depistare a infectărilor cu coronavirus.

De la începutul epidemiei, în Slovacia s-au înregistrat 111 de decese la 100.000 de locuitori, ţara fiind din acest punct de vedere pe locul 16 în lume şi 10 în Europa.

Stat membru al Uniunii Europene cu 5,4 milioane de locuitori, Slovacia are frontiere cu Austria, Cehia, Polonia, Ungaria şi Ucraina.

Sursa: Agerpres

Tags: slovacia, covid,


VIDEO PROTVPLUS.RO