Fiscul din Ucraina a scos la licitație lenjeria intimă confiscată de la datornici

Ultima actualizare: 17-02-2021 21:32
lenjerie intima
BBC

Lenjeria intimă face parte dintre articolele confiscate și scoase la licitație de către fisc în Ucraina.

Statul vinde aproape orice bunuri confiscate în urma raidurilor executorilor judecătorești asupra celor care nu și-au plătit datoriile, potrivit BBC.

Pe un site web al Ministerului ucrainean al Justiției pentru licitații online, numit Setam, au fost postate zeci de perechi de chiloti. Prețul inițial pentru o astfel de pereche pornește de la 19 hrivne, adică undeva la mai puțin de 3 lei.

De asemenea, au fost cazuri în care statul a scos la vânzare vaci și oi. Anul trecut, autoritățile au încercat să obțină bani prin scoaterea la licitație a doi câini de companie, lucru care a stârnit indignare pe rețelele sociale.

Un deputat ucrainean a devenit ținta ironiilor, după ce a sugerat unui pensionar aflat în dificultate că ar trebui să-și vândă câinele ca să-şi achite facturile.

În Ucraina, peste două milioane de oameni au datorii la fisc, iar numărul datornicilor a crescut anul trecut cu 300.000 din cauza pandemiei de COVID.

Potrivit cercetărilor ONU, de la începutul pandemiei, în peste 40% dintre familiile ucrainene, cel puțin un membru al familiei și-a pierdut locul de muncă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO