Situație dramatică în Italia. În Bergamo deja nu se mai găsesc coșciuge pentru morți

Ultima actualizare: 27-03-2020 10:40
Cosciuge
Getty

În provincia Bergamo, una dintre cele mai puternice zone afectate de coronavirus din Italia, secțiunea de necrolog din ziare a fost extinsă la 12 pagini din cauza numărului mare de morți, potrivit agenției de presă italiene ANSA.

Crematoriile din Bergamo nu mai fac față exploziei de decese, iar cadavrele sunt transportate cu camioanele armatei către alte localități pentru a fi incinerate.

Serviciile funerare au fost depăşite de situaţie și nu mai reușesc să facă față cererii mari de sicrie.

„Nu este ușor să mai găsești coșciuge”, spune reprezentantul unei firme de pompe funebre. Compania a primit o comandă de 60 de sicrie, însă a reușit să furnizeze până acum doar jumătate.

În contextul în care morgile sunt pline, băcile capelei crematoriului au fost scoase pentru a se face loc, însă tot mai multe sicrie sunt aduse zilnic.

Numărul total deceselor provocate de COVID-19 în Italia a crescut joi cu încă 662, ajungând în total la 8.165, în timp ce după patru zile consecutive de scădere a cazurilor noi, numărul acestora a revenit pe creştere faţă de ziua precedentă, potrivit datelor comunicate de Protecţia Civilă italiană și citate de Agerpres.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO