Situație alarmantă în zeci de țări. Sunt raportate tot mai multe cazuri noi de Covid-19 în fiecare zi

×
Codul embed a fost copiat

În lume, numărul total de cazuri confirmate de Covid 19 se apropie de 10 milioane. Alarmant este că, în 30 de țări, sunt raportate tot mai multe cazuri noi, în fiecare zi.

În Europa apar focare noi, însă nu cu aceeaşi rapiditate ca în Statele Unite. Probleme sunt în sudul Italiei, unde un orăşel e la un pas să intre din nou în carantină, din cauza unor muncitori bulgari care nu respectă regulile de autoizolare.

În Portugalia, autorităţile au întărit restricţiile din Lisabona. Iar Marea Britanie ar putea să-şi închidă plajele, din cauza numărului uriaş de oameni care s-au îngrămădit să petreacă pe litoral.

Autoritățile din regiunea italiană Campania au trimis militari în orașul Mondragone, pentru a întări dispozitivul de carantină ridicat în jurul mai multor clădiri abandonate, în care s-au instalat sute de muncitori sezonieri bulgari.

Câteva zeci de persoane au fost depistate aici cu noul coronavirus, însă marea problemă e că oamenii nu respectă interdicția de a părăsi zona roșie.

În cursul săptămânii, peste 60 de oameni au ieșit din izolare - unii au rupt gardurile, alții le-au escaladat ca să meargă în oraș.

Potrivit Ministerului Român de Externe, în clădirile respective trăiesc și cel puțin 14 cetățeni români.

Nadia Nardone: "Problema e că administrația locală nu i-a ținut în frâu pe cei pe care trebuiau să-i controleze, acești bulgari locuiesc din păcate în aceste clădiri și se poartă de parcă ar fi singurii oameni care locuiesc aici, iar cei care trebuie să-i verifice... nu o fac."

Numărul de cazuri de coronavirus e în creștere și în Portugalia. Autoritățile au reintrodus o serie de restricții în zona metropolitană a Lisabonei, pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului. Oamenii nu mai au voie să se adune în grupuri mai mari de 10 persoane - în unele locuri cel mult 5 -, iar magazinele trebuie să se închidă la ora 8 seara. Măsurile rămân în vigoare cel puțin până la jumătatea lunii viitoare.

Iar în Marea Britanie au apărut noi focare la trei fabrici de procesare a cărnii din Țara Galilor, o situație care oglindește focarul de la abatorul din orașul german Gotersloh , acolo unde lucrează aproape 4.000 de români. Într-o singură fabrică galeză au fost depistate peste 200 de cazuri de COVID. Mai toţi angajaţii vin din ţări din Estul Europei.

Dincolo de focare, britanicii par să fi uitat că au trecut printr-o pandemie care a luat până acum aproape 45.000 de vieţi. Peste tot au loc petreceri organizate ad-hoc, unde participanţii nu ţin deloc cont de regulile de distanţare socială.

După câteva zile în care stațiunile de pe litoralul britanic au fost supraaglomerate, autoritățile spun că iau în calcul să închidă plajele, dacă situația continuă și în weekend.

Citește și...
Număr record de cazuri noi de coronavirus în SUA, într-o singură zi - 40.000
Număr record de cazuri noi de coronavirus în SUA, într-o singură zi - 40.000

Statele Unite au înregistrat vineri cele mai multe cazuri de coronavirus confirmate de la începutul pandemiei - aproape 40.000.

Recomandări
Care sunt cele mai vulnerabile și cele mai puțin afectate țări din Europa în ceea ce privește criza de energie
Care sunt cele mai vulnerabile și cele mai puțin afectate țări din Europa în ceea ce privește criza de energie

Criza energiei creează o nouă ordine europeană, cu o Italie puternică şi o Germanie cu probleme, potrivit unei analize publicate de Reuters, citată de News.

Oficial ucrainean: Șeful centralei nucleare Zaporojie a fost răpit
Oficial ucrainean: Șeful centralei nucleare Zaporojie a fost răpit

Șeful centralei nucleare Zaporojie ar fi fost răpit, vineri, de ruși, conform președintelui companiei nucleare ucraineană de stat Energoatom, Petro Kotin.

Atenționări ANM: Furtuni și vijelii în mai multe județe. Iată zonele vizate
Atenționări ANM: Furtuni și vijelii în mai multe județe. Iată zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineața, mai multe atenționări de tip cod galben de furtuni și vânt.