Singurul continent care nu a fost afectat de pandemia de coronavirus a înregistrat primele sale cazuri

22-12-2020 13:19


antarctica

Antarctica, cândva singurul continent care nu a fost afectat de pandemia de coronavirus, ar fi înregistrat primele sale cazuri.

Cele 36 de noi infecții se numără printre persoanele de la o stație de cercetare din Chile și includ 26 de membri ai armatei chiliene și 10 angajați care se ocupă cu întreținerea bazei.

Focarul ar fi fost identificat la baza de cercetare a generalului Bernardo O'Higgins Riquelme, potrivit The Guardian.

Potrivit armatei chiliene, „datorită acțiunilor preventive timpurii” personalul său militar a putut fi testat, identificându-se 36 de persoane infectate, dar și alți trei membri ai echipajului unei nave de sprijin, care se întorcea dintr-o misiune în Antarctica.

Cele 36 de persoane cu rezultate pozitive au fost de atunci evacuate în orașul Punta Arenas din Chile, unde se află în izolare.

Generalul Bernardo O'Higgins Riquelme este una dintre cele 13 baze chiliene de pe insulă, relatează ABC.

Încercarea de a ține la distanță virusul în Antarctica, toate proiectele majore de cercetare au fost oprite. Ca urmare, cercetările oamenilor de știință din întreaga lume au fost întrerupte.

Deși continentul nu are rezidenți permanenți, 1.000 de cercetători și alți vizitatori au rămas pe insulă iarna, potrivit Associated Press.

 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO