Sindicatul medicilor: 1,6 milioane de francezi ar putea fi infectaţi cu COVID-19

Dată publicare: 10-04-2020 15:24
Dată actualizare: 10-04-2020 15:33


coronavirus

Aproape 1,6 milioane de francezi ar fi putut fi infectaţi în acest stadiu cu coronavirusul SARS CoV-2, potrivit unei prime estimări comunicate joi de sindicatul medicilor generalişti MG Franţa.

Un număr de 56.154 de pacienţi cu simptome de coronavirus au fost identificaţi între 17 martie şi 3 aprilie de către 2.048 de medici generalişti din întreaga ţară care au acceptat să participe la acest sondaj, potrivit Agerpres.

Prin extrapolarea acestor rezultate la toţi medicii generalişti din Franţa, sindicatul estimează că 1,67 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în această perioadă - o estimare considerată "coerentă" având în vedere contagiozitatea virusului.

"Există și purtători sănătoși"

 

"Evident, aceasta este o extrapolare', a subliniat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele MG France, Jacques Battistoni. În plus, "este vorba despre persoane care au fost consultate, există însă şi purtători sănătoşi", a adăugat el.

"Însă, acest lucru oferă o idee despre dimensiunea situaţiei", a mai spus Battistoni, insistând pe "decalajul" dintre numărul francezilor infectaţi şi numărul de pacienţi cu COVID-19 care au fost spitalizaţi (aproape 60.000, conform Agenţiei de Sănătate Publică din Franţa).

Toate noutățile actualizate despre evoluția pandemiei de coronavirus în lume sunt disponibile aici.

1,6 milioane "este mult în comparaţie cu numărul pacienţilor spitalizaţi, dar este puţin dacă raportăm la întreaga populaţie franceză" de aproape 67 de milioane de locuitori, a mai spus Battistoni, precizând că numărul francezilor imunizaţi este "probabil mai redus".

Noi simptome asociate infectării cu COVID-19

 

Medicii din Franța alertează asupra unor posibile simptome noi ale COVID-19, printre care se numără apariția unor pete roşii pe piele, de cele mai multe ori dureroase, şi a unor leziuni temporare de urticarie.

După simptomele precum probleme respiratorii sau pierderea gustului şi mirosului, infecția cu noul coronavirus poate prezenta și manifestări cutanate.

Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franţa avertizează asupra unor noi posibile simptome ce se pot vedea pe piele în cazul infectării cu COVID-19.

Printre acestea se enumeră: acrosindroame (pseudo-degerării la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii pe corp şi a unor episoade trecătoare de urticarie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B.


VIDEO PROTVPLUS.RO