Simulare de atentat terorist intr-o scoala din Belgia. Peste 150 de politisti din trupele speciale au luat parte la exercitiu

17-02-2016 08:51

Autoritatile belgiene pregatesc cetatenii de un posibil atac armat in masa. O scoala a fost marti tinta unei simulari in toata regula. Incidentul pregatit indeaproape de zeci de politisti s-a soldat si cu raniti.

Toate aceste masuri sunt luate dupa atacurile de anul trecut din Franta. Potrivit scenariului pus la cale de autoritati, cativa atacatori au intrat in scoala chiar in timpul orelor de curs. Imediat, in zona si-au facut aparitia si 150 de politisti.

Cei care au participat la simulare nu au stiut cum vor decurge lucrurile. Suspectii erau inca inauntru cand politia inconjurase cladirea. Oamenii legii au actionat cu tact pentru ca atacatorii luasera si ostatici.

Alain Rummens, seful politiei: "Ei nu stiu unde va fi criminalul sau criminalii sau in ce clasa vor intra. Nu se cunoaste nici daca vor fi raniti in urma atacului. Politistii nu cunosc atacatorii si vor intra in camere unde probabil se vor afla 4-5 persoane, fara a sti daca acestia sunt profesori sau atacatori. "

Pe parcursul exercitiului, toti si-au jucat foarte bine rolurile. Printre persoanele aflate in scoala au fost chiar si raniti, care au fost pictati cu vopsea, pentru ca interventia sa para cat mai reala. In cele din urma, atacatorii au fost prinsi.

Simularea s-a desfasurat cu acordul conducerii institutiei de invatamant. Scopul acesteia, spun autoritatile, a fost de a pregati cadrele didactice pentru un posibil atac in masa.

Daca in caz de incendiu, cei aflati in cladire trebuie sa iasa afara cat mai repede, atunci cand vorbim despre un atentat, politistii le recomanda sa ramana in interior si sa se ascunda pana la venirea autoritatilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO