Servitorii, mai căutaţi decât IT-iştii în SUA. Sunt peste 3 milioane de joburi
Poate că pare greu de crezut, dar, peste Ocean, cele mai în vogă domenii profesionale nu sunt informatică, robotica sau inteligenţa artificială. La mare căutare sunt angajaţi care să le satisfacă nevoile celor bogaţi, precum bucătari sau antrenori persona
Inegalitatea economică dintre bogaţi şi săraci, tot mai pronunţată după recesiunea brutală din 2008, a remodelat piaţa muncii. Cei mai înstăriţi americani câştiga chiar mai bine decât înainte de criză, aşa că îşi permit să scoată bani din buzunar pentru servicii personalizate. Lucru care a dus la creşterea explozivă a numărului de slujbe precum cea pe care o are acest bărbat. El este antrenor personal de sport.
Pe măsură ce, în marile oraşe, se înmulţesc persoanele supracalificate şi bine plătite, acestea au nevoie de oameni care pot găti şi pot face cumpărături pentru ele.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mark Muro, expert Institutul Economic Brookings: "Există doar una sau două categorii de joburi care pur și simplu au explodat, cresc foarte rapid. E vorba de oameni care lucrează pentru bogătași, le-am putea spune chiar "servitori". Dar aceştia sunt oamenii de care depind sau au nevoie pentru diverse activităţi sociale sau fizice în casă cei înstăriți."
Cei care ocupa astfel de posturi sunt conştienţi de riscuri. Deşi aceste slujbe nu se bucura de siguranţă şi beneficiile posturilor tradiţionale, au, în schimb, avantajul că nu pot fi externalizate peste mări şi ţări. Şi oamenii care ocupa astfel de funcţii nu vor fi prea curând înlocuiţi de roboţi.
Melissa Furano Winstead, bucătar: “Uneori mi-aș dori să mă mut undeva unde viața e mai ieftină, dar știu că acolo n-aș câştiga aceiași bani, pentru că acolo pur și simplu n-ar exista jobul meu."
Potrivit Institutului Economic Brookings, în urmă cu doi ani, în Statale Unite, trei milioane de oameni ocupau asemenea posturi.
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, joburi, angajari, locuri de munca, bucatari, asistenta,
Dată publicare:
31-07-2019 09:39