Serviciul antitero: Riscul de atentate, extrem de ridicat in Franta

Ultima actualizare: 08-11-2012 11:17
terorism

- Directorul serviciilor antiteroriste franceze, Bernard Squarcini, a apreciat ca riscul de comitere a unui atentat terorist in Franta "nu a fost niciodata atat de mare", iar principala amenintare este reprezentata de al-Qaida din Maghrebul islamic.

"Astazi ne aflam la acelasi nivel de amenintare ca si in 1995", an marcat de un val de atentate in Franta, a apreciat seful Directiei centrale de informatii interne, intr-un interviu publicat de Journal du dimanche.

"Tinand cont de semnalele transmise de partenerii nostri externi si de observatiile noastre, exista motive obiective de ingrijorare. Amenintarea nu a fost niciodata atat de mare", a spus el.

Squarcini considera ca "in Franta, amenintarea este tripla: francezul convertit care devine radical si organizeaza singur o operatiune; al-Qaida din Maghrebul islamic (AQMI), care trimite un comando pentru a comite atentate in Franta si militantii francezi care pleaca in Afganistan sau in Yemen, ajung maine in Somalia si revin clandestin, caliti, pentru a-si continua lupta pe teritoriul francez".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO