Şeful securităţii cibernetice din Germania: Risc sporit de atacuri cibernetice împotriva spitalelor din ţară
Şeful securităţii cibernetice din Germania susține că există un risc sporit de atacuri cibernetice împotriva spitalelor din ţară.
Şeful agenţiei pentru securitare cibernetică din Germania, Arne Schoenbohm, a declarat, sâmbătă, că spitalele din ţară ar putea fi expuse unui risc sporit de atacuri din partea hackerilor, după două atacuri digitale împotriva serviciului irlandez de sănătate şi a unei conducte majore de carburant din Statele Unite, transmite Reuters.
Operatorul serviciului de sănătate din Germania a închis vinerea trecută sistemele IT, pentru a le proteja de un atac de tip ransomware ”semnificativ”, afectând serviciile de diagnosticare, perturbând testările pentru Covid-19 şi obligând la anularea multor programări, transmite News.ro.
Clinicile germane au fost vizate de o serie de atacuri cibernetice în ultimii cinci ani, iar Arne Schoenbohm, preşedintele agenţiei federale de securitate cibernetică BSI, a declarat pentru ziarul Zeit Online că vede ”un pericol mai mare la spitale”.
La începutul lunii mai, reţeaua americană de conducte pentru carburanţi a companiei americane Colonial Pipeline, cu o lungime dede 5.500 de mile a fost închisă. după unul dintre cele mai perturbatoare atacuri cibernetice înregistrate vreodată, blocând livrarea către coasta de est a Statelor Unite a milioane de barili de benzină, motorină şi combustibil pentru avioane
Schoenbohm a spus că multe companii germane au un risc crescut de a fi vizate de hackeri din cauza muncii la distanţă în timpul pandemiei COVID-19.
"Multe companii au fost nevoite să permită rapid ca activităţile să se desfăşoare de la domiciliu", a spus el, adăugând că, drept rezultat, multe dintre sistemele lor IT au fost vulnerabile la atacuri cibernetice.