Seful fortelor de rachete rusesti sustine ca scutul de la Deveselu nu e eficient. „Nu poate rezista”

Dată publicare: 16-12-2015 16:50
Dată actualizare: 19-12-2015 07:22


rachete nucleare rusesti

Unul dintre cei mai importanti oficiali militari ai Kremlinului transmite un avertisment aliatilor SUA.

Scutul de la Deveselu nu poate rezista unui atac rusesc. Afirmatia ii apartine gen. col. Serghei Karakiev, comandantul fortelor de rachete strategice ale Rusiei. Intr-o conferinta de presa organizata miercuri, acesta a precizat ca „analizele expertilor arata ca sistemele anti-racheta desfasurate la ora actuala nu pot rezista folosirii combinate a fortelor strategice de rachete ale Rusiei”.

Karakaiev a precizat insa si ca „European Phased Adaptive Approach” – sistemul antibalistic din care face parte si scutul de la Deveselu – „depaseste toate proiectele de pana acum ca amploare si consecinte strategice”.

Citeste si: Noile rachete rusesti ar putea lansa atacuri nucleare oriunde in Europa. Raspunsul american depinde si de Romania

Generalul rus a spus ca in 2016, fortele sub comanda sa vor efectua 16 teste cu rachete cu raza lunga de actiune. Comentand recentele speculatii privind posibilitatea folosirii unor rachete nucleare impotriva Statului Islamic, Karakaiev a declarat ca ”nu vede necesitatea utilizarii de rachete strategice impotriva tintelor SI”, existand metode mai potrivite.
 

Sursa: Sputnik News


VIDEO PROTVPLUS.RO