Cum au fugit 9.000 de nazisti in America de Sud. Secretele celui de-al Doilea Razboi Mondial


Ultimul update: Duminica 23 Septembrie 2012 07:32
Data publicarii: Luni 19 Martie 2012 17:15
Categorie: Stiri externe
Zvastica

Secrete din Al Doilea Razboi Mondial ies in continuare la iveala. Recent au aparut informatii noi despre ce s-a intamplat cu o parte din criminalii de razboi din perioada respectiva.

Dupa razboi, circa 9.000 de nazisti au fugit in America de Sud. Recent, anchetatorii germani au avut acces la o serie de documente secrete aflate in posesia autoritatilor din Brazilia si Chile. Astfel s-a aflat cu adevarat numarul criminalilor de razboi care au reusit sa scape.

Potrivit documentelor, 9.000 de criminali de razboi au fugit in America de Sud, printre ei si persoane din vestul Europei care au ajutat, de asemenea, sistemul nazist. Cei mai multi, respectiv 5000, s-au refugiat in Argentina, alti 2000 au ajuns in Brazilia, circa 1000 au ramas in Chile, iar restul in Uruguay si Paraguay. Statistica aceasta nu include si criminalii de razboi care s-au refugiat in Orientul Mijlociu.

In trecut, analistii au facut tot felul de estimari cu privire la numarul criminalilor de razboi care au fugit in America de Sud.

"Aceste documente ne-au oferit cele mai importante informatii din ultimii ani. Deja putem vorbi despre un adevarat sistem cu ajutorul caruia oameni cu functii in sistemul nazist au reusit sa scape. Multi dintre ei si-au chemat familia dupa ce s-au stbilit in America de Sud", a recunoscut Kurt Schrimm, in varsta de 62 de ani, cel care conduce institutia germana ce se ocupa de investigarea crimelor de razboi.

Documentele gasite au mai scos la iveala si faptul ca presedintele argentinian Juan Peron a facut rost de 10.000 de pasapoarte pentru organizatia Odessa, cea care ii proteja pe nazisti dupa terminarea razboiului.

Nazismul a fost o ideologie si o politica totalitara nationalista, rasista, antisemita si anticomunista a statului german, care au fost aplicate in timpul dictaturii lui Adolf Hitler in Germania intre 1933 si 1945.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO