Se fac pregatiri de razboi. Coreea de Nord si-a testat rachetele cu raza scurta de actiune

Ultima actualizare: 22-07-2012 12:31
Coreea de Nord

Coreea de Nord a anuntat oficial, prin agentia de stiri Yonhap, ca a testat cu succes, saptamana trecuta, rachetele sale de razboi cu raza scurta de actiune. Este prima actiune de acest gen, dupa o pauza de aproape doi ani.

Potrivit agentiei coreene Yonhap, citata de CNN, regimul de la Pyongyang a dat ordin de lansare a mai multor rachete de tip KN-06, intr-o actiune care a avut drept scop perfectionarea razei de actiune.

Aceste lansari de rachete ale Coreei de Nord sunt primele efectuate dupa o pauza de 19 luni. In iulie 2009, regimul condus de Kim Jong-il si-a testat rachetele cu raza scurta de actiune pe costa de est a Coreei de Nord - actiune care a fost intens criticata de comunitatea internationala.

Pe de alta parte, ministrul sud-coreean al Apararii a declarat pentru CNN ca nu vrea sa faca niciun comentariu in privinta acestor teste militare ale vecinilor.

Relatiile dintre cele doua tari - Coreea de Nord si Coreea de Sud - sunt deosebit de tensionate, dupa ce, anul trecut, 50 de sud-coreeni au murit in urma a doua atacuri.

Mai mult decat atat, Coreea de Nord a anuntat saptamana trecuta ca va taia orice legatura cu Coreea de Sud si a amenintat ca ar putea ataca cu fortele militare. "Nu este pentru prima data cand Pyongyang ameninta ca va ataca Seulul" mai scriu jurnalistii de la CNN.

Vezi cum se antreneaza soldatii din Coreea de Sud pentru razboi!

Coreea de Nord e gata sa declanseze "razboiul sfant"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO