Coreea de Nord e gata sa declanseze "razboiul sfant"

Ultima actualizare: 31-10-2012 22:21
Coreea de Nord

Se incing iar spiritele in Peninsula Coreeana. Ministrul Fortelor Armate din Coreea de Nord a transmis un mesaj clar ca se doreste sa se raspunda "actiunilor inamicilor care imping situatia in pragul razboiului".

Coreea de Nord "e gata sa se pregateasca de declansarea unui razboi sfant, bazat pe forta nucleara, pentru a raspunde actiunilor inamice", a declarat ministrul apararii, Kim Young-Chun.

Potrivit Phenianului, exercitiile militare organizate de Coreea de Sud au rolul pregatirii unui nou razboi, iar autoritatile cred ca e vorba despre "manevre militare, in vederea unui nou razboi de agresiune".

Coreea de Sud a efectuat noi manevre militare joi, la doar cativa kilometri de frontiera nord-coreeana. Exercitiile aeriene si terestre sunt cele mai ample de anul acesta si au loc la doar o luna dupa atacul nord-coreean asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong.

In urma cu cateva zile, un analist rus sustinea ca un nou razboi mondial ar putea izbucni, intrucat SUA sprijina Coreea de Sud, iar China sustine Coreea de Nord.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO