Scrisoarea gasita de politie in apartamentul sefei FMI. "Folositi-ma asa cum credeti cel mai bine"


Ultimul update: Sambata 22 Iunie 2013 06:52
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2013 16:56
Categorie: Stiri externe
Lagarde, Sarkozy

Una dintre cele mai puternice femei din lume traieste un moment stanjenitor dupa ce in apartamentul sau a fost gasita o scrisoare prin care il anunta pe Nicolas Sarkozy ca o poate "folosi".

O scrisoare-juramant catre Nicolas Sarkozy, descoperita in timpul perchezitiei efectuata in luna martie la apartamentul din Paris al sefei FMI, Christine Lagarde, a fost facuta publica in Franta.

Scrisoarea, ce nu este datata, contine urmatorul mesaj:

"Sunt alaturi de dumneavoastra pentru a va sluji proiectele pentru Franta. Folositi-ma asa cum credeti ca e mai bine pentru actiunile dumneavoastra. Daca decideti sa ma folositi, am nevoie de dumneavoastra ca ghid si sustinator. Fara ghid, voi fi ineficienta. Fara sustinatori, nu voi fi plauzibila"

Copia a fost gasita intr-o actiune din cazul Bernard Tapie, sefa FMI fiind banuita ca a contribuit la victoria acestuia intr-un litigiu ce i-a adus 400 de milioane de euro. 

In scrisoare, Lagarde mai scrie ca nu are "ambitii politice personale" si ca, spre deosebire de anturajul lui Sarkozy, "nu are dorinta de a fi un servitor ambitios".

Criticii spun ca scrisoarea este un juramant depus in 2007, atunci cand actuala sefa a FMI avea doar un post minor.

Scrisoarea a fost publicata in ziarul francez Le Monde acum, la 3 luni de la data perchezitiei.

Citeste mai multe despre AFACEREA TAPIE - LAGARDE.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO