Vaticanul urmeaza sa anunte un "miracol care va uimi lumea", atribuit Papei Ioan Paul al II-lea


Ultimul update: Sambata 22 Iunie 2013 06:52
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2013 16:37
Categorie: Stiri externe
Papa Ioan Paul al II-lea

In mare secret, Vaticanul a atribuit Papei Ioan Paul al II-lea, decedat in 2005, un miracol, facand astfel un nou pas spre sanctificarea fostului Suveran Pontif.

Potrivit The Telegraph, Vaticanul nu a dezvaluit inca despre ce miracol este vorba sau cand a avut loc, insa surse din randul Bisericii Catolice sustin ca minunea "va uimi lumea".

Ar avea legatura cu "vindecarea extraordinara" a unei femei din Costa Rica, care a suferit leziuni grave la nivelul creierului si care s-a vindecat, dupa ce e familia ei a inceput sa se roage memoriei Papei Ioan Paul al II-lea, scrie presa Italiana.

Detaliile miracolului ar urma sa fie anuntate la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lui iulie, potrivit unei surse din Vatican, citata de The Telegraph.

Ioan Paul al II-lea a fost beatificat - primul pas catre sanctificare - intr-o ceremonie desfasurata in Piata Sfantul Petru, in mai 2011.

Al doilea miracol, necesar pentru ca fostul Papa sa fie declarat sfant, s-ar fi produs chiar in ziua beatificarii. A fost recunoscut de teologii din Congregatia pentru Cauze Sfinte, de la Vatican, insarcinata cu examinarea "dosarelor" candidatilor pentru sanctificare.

Primul miracol atribuit Papei Ioan Paul al II-lea este aparenta vindecare a unei calugarite franceze, Sora Marie Simon-Pierre, bolnava de Parkinson, pana in momentul in care s-a rugat pentru interventia fostului Suveran Pontif. Biserica Catolica sustine ca vindecarea nu are nicio explicatie medicala.

Papa Ioan Paul al II-lea ar urma sa fie declarat, oficial, sfant in aceasta toamna, fie pe 20 octombrie sau 24 noiembrie, iar ceremonia de canonizare va fi prezidata de Papa Francis, ales in luna martie a acestui an.

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO