Schimbare de politica a Iranului: "Probabilitatea unui razboi este foarte, foarte redusa"


Ultimul update: Joi 24 Mai 2012 13:27
Data publicarii: Sambata 28 Aprilie 2012 17:05
Categorie: Stiri externe
Parada militara in Iran

Probabilitatea unui atac occidental impotriva Iranului care sa poata antrena un razboi este "foarte, foarte redusa", a declarat un oficial din cadrul Ministerului iranian de externe, vineri, la Varsovia.

Amenintarile occidentale cu razboiul sunt "atat de frecvente, incat sunt mai degraba un indiciu ca un atac sau o invadare (a tarii) nu se vor produce cu siguranta", a declarat Ramin Mehmanparast, purtatorul de cuvant al ministerului si adjunctul ministrului iranian al Afacerilor Externe.

Israelul a vrut de mai multe ori sa atace Iranul pentru a-l impiedica sa obtina arma nucleara, dar Teheranul sustine ca aceasta problema nu mai este de actualitate.

"In prezent, Iranul are capacitatea defensiva cea mai puternica din istorie. Oricine vrea sa ne atace tara, se va lovi de o riposta foarte ferma", a precizat Mehmanparast in timpul scurtei sale vizite la Varsovia pentru intrevederi bilaterale.

Mehmanparast a denuntat, de asemenea, sanctiunile occidentale impuse sectoarelor comerciale si bancare ale Iranului. El a considerat aceste sanctiuni "total ilegale si nejustificate" si a adaugat ca tara sa "nu a comis nicio infractiune".

Sursa: Mediafax

Tags: iran, riposta, razboi,

VIDEO PROTVPLUS.RO