Descoperire macabra pe "Titanicul din 2012". Dialogul tulburator dintre un tata si fiu. VIDEO

Ultima actualizare: 08-10-2012 03:18

Au fost reluate operatiunile de salvare in Toscana, unde a naufragiat cel mai mare vas italian de croaziera, pe care erau cateva mii de oameni, printre care si romani.

Scafandrii au gasit duminica dimineata inca un supravietuitor, dupa ce in timpul noptii au reusit sa salveze doi tineri coreeni proaspat casatoriti.

Cei aproape 60 de romani care se aflau la bord nu se numara printre victime, din informatiile primite pana acum de ministerul nostru de externe, iar multi dintre ei se pregatesc sa se intoarca in tara. Bilantul victimelor a ajuns la 5 morti si 40 de raniti. 17 persoane sunt date disparute. Ancheta este in desfasurare, iar Ministrul italian al Apararii vorbeste deja despre "o eroare umana colosala."

Un filmulet de amator surprinde dialogul tensionat dintre un copil speriat si tatal lui, la scurt timp dupa ce vaporul s-a izbit de stanci. In acest timp, din difuzoare se aud mesajele linistitoare ale echipajului.

" - Mi-e frica, toata lumea poarta veste de salvare, daca vaporul s-a lovit de ceva si acum intra apa?
-Nu avem ce face, fiule
..."

Din infernul de pe Costa Concordia au scapat cu viata cei 56 de romani, dintre care 27 erau membri ai echipajului. Noua dintre ei au primit asistenta consulara, fiind cazati la un hotel din Roma. Iar oficialii nostri de la Bologna i-au contactat deja pe cei care lucrau pe vas si ii vor ajuta sa se intoarca in tara.

In acest timp, zeci de scafandri si echipe de salvare au pornit in cautarea disparutilor. Mai ales ca dinspre epava pachebotului se auzeau tipete. Pe puntea numarul 3, scufundata partial, era blocat un membru al echipajului, constient, dar imobilizat din cauza unui picior rupt. Marrico Giampetroni a fost scos din apa cu elicopterul, la 36 de ore dupa accident.

Alti doi pasageri sud coreeni au fost salvati dupa 24 de ore de cosmar, in care au fost blocati intr-o cabina a vasului scufundat.

Autoritatile se tem ca bilantul mortilor ar putea urca, pe masura ce inainteaza cautarile. Intre timp, comandantul si prim-ofiterul vaporului au fost arestati sub acuzatiile de omor si abandonul navei. Acuzatii pe care insa capitanul nu le recunoaste.

Intre timp, scafandrii au recuperat "cutia neagra" a vaporului, care contine inregistrarea comenzilor de navigare.

"Nu ni se intampla noua asta". 80 de romani, pe vaporul scufundat. Inregistrari tulburatoare

Supravietuitorii acestei drame vorbesc despre "scene apocaliptice" si de "panica", derulate in momentele in care nava a naufragiat. La bord erau zeci de copii si pensionari.

Cetatenii romani implicati in acest incident sau rudele acestora sunt rugati sa contacteze oficiile diplomatice ale Romaniei din Italia, pentru a solicita acordarea asistentei consulare de specialitate:

Ambasada Romaniei la Roma
Telefon de urgenta: (0039) 345 230 24 89

Consulatul General al Romaniei la Bologna
Telefon: (0039) 347 324 5309

Consulatul General al Romaniei la Torino
Telefon de urgenta: (0039) 338 756 8134
 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO