Pedeapsa exemplara pentru un student acuzat de piraterie online. Risca acum 10 ani de inchisoare

Ultima actualizare: 23-07-2012 12:55
Richard O’Dwyer

Un student britanic risca sa stea 10 ani intr-o inchisoare americana de maxima securitate, dupa ce a furnizat pe site-ul sau linkuri prin care utilizatorii puteau descarca gratuit filme si emisiuni.

Richard O’Dwyer are 23 de ani si a fost arestat in noiembrie 2010, iar acum instanta a decis sa fie extradat in Statele Unite, unde risca sa stea dupa gratii timp de 10 ani, pentru piraterie.

Potrivit instantei, tanarul castiga lunar aproximativ 15.000 de lire sterline, din publicitatea postata pe site-ul sau, TVShack.net.

Familia tanarului si avocatul sau considera insa ca decizia de extradare este exagerata, pentru ca baiatul nu a comis acte de terorism sau vreo crima infioratoare, prin urmare ar putea fi judecata in Marea Britanie.

In prezent, legea britanica prevede extradarea in Statele Unite a propriilor cetateni, daca acestia au comis infractiuni care au adus prejudicii SUA.

O pedeapsa exemplara a primit si tanarul autist Gary McKinnon, care va sta 60 de ani la inchisoare in SUA, dupa ce a accesat ilegal serverele Pentagonului si ale NASA, in speranta ca va gasi dovezi ale existentei extraterestrilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO