Scenariile lui Vladimir Putin: Serviciile secrete occidentale comploteaza pentru destabilizarea Rusiei

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42

Serviciile secrete straine intentioneaza sa destabilizeze Rusia inaintea alegerilor din 2016 si 2018 prin utilizarea organizatiilor nonguvernamentale in scopul atingerii obiectivelor, acuza presedintele rus, Vladimir Putin.

Cu ocazia unei reuniuni a sefilor Serviciului Federal de Securitate (FSB), Vladimir Putin a criticat dur organizatiile nonguvernamentale care primesc fonduri din strainatate, avertizand ca vor fi monitorizate atent.

"Tentativele serviciilor secrete occidentale de a folosi organizatii nonguvernamentale si grupuri nonpolitice in scopuri proprii, in principal pentru discreditarea si destabilizarea Rusiei, nu au incetat", a declarat Putin, conform Reuters.

"Serviciile secrete straine pregatesc actiuni inaintea campaniilor electorale din 2016 si 2018", a subliniat fostul agent KGB devenit lider al Rusiei, referindu-se la scrutinul parlamentar programat anul viitor si la cel prezidential, de peste trei ani.

Dupa protestele masive din anul 2012, Putin a promulgat o lege care obliga ONG-urile implicate in activitati politice sa se inregistreze ca "agenti straini" daca primesc finantare din afara Rusiei.

Criticii considera legea o incercare de a reduce la tacere organizatiile care denunta incalcarile drepturilor omului din Rusia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO