Scandal mare in SUA. Presedintele Barack Obama si-a intrerupt turneul din Asia ca sa comenteze, revoltat, incidentul

Dată publicare: 28-04-2014 08:42
Dată actualizare: 01-05-2014 07:01


Barack Obama

Timp de cateva minute, presedintele SUA Barack Obama si-a intrerupt turnelul diplomatic pe care il face in prezent in Asia, pentru a comenta scandalul declansat de proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers.

Conform Yahoo News, Obama a calificat declaratiile lui Donald Sterling drept "ignorante" si "incredibil de jignitoare". Presedintele s-a referit la inregistrarile audio publicate de site-ul TMZ cu patronul echipei de baschet Los Angeles Clippers, care ar fi spus ca nu vrea sa vadea oameni de culoare la meciurile echipei sale. Barack Obama, aflat in Malaysia, a declarat ca aceste inregistrari sunt "incredibil de jignitoare" si "rasiste".

"Nu cred ca mai trebuie sa comentez eu aceste declaratii. Vorbesc de la sine aceste cuvinte. Cand oameni ignoranti vor sa se laude cu ignoranta lor, nu ai ce sa le faci, ii lasi sa vorbeasca."

Obama a mai spus ca, de-a lungul timpului, liga profesionista de baschet (NBA) a avut fani din toate colturile Americii, a avut multi afro-americani si a intrat in cultura comunitatii. "Banuiesc ca NBA va fi foarte procupata sa rezolve aceasta problema", a mai spus presedintele SUA.

Obama, care este primul presedinte de culoare al Americii si un fan al bachetbalului, s-a referit si la rasismul din societatea americana, care s-ar lupta acum cu ramasitele mostenirii istorice a sclavagismului si segregatiei.

Donald Sterling, proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers (aflata in NBA), ar fi fost inregistrat audio intr-o convorbire postata pe site-ul TMZ. In aceasta inregistrare se aude o discutie intre un barbat si o femeie. El se cearta cu femeia, care ar fi postat pe internet fotografii cu oameni de culoare. "Ma deranjeaza foarte tare ca vrei sa transmiti tuturor ca te asociezi cu negrii. Chiar trebuie sa faci chestia asta? Poti sa te culci cu ei (cu negrii). Poti sa-i aduci aici. Poti sa faci ce vrei tu. Singurul lucru pe care ti-l cer este sa nu promovezi treaba asta ... si sa nu-i aduci la meciurile mele, inclusiv pe Magic Johnson."

Aceasta inregistrare a provocat un scandal in SUA, numeroase vedete din sport si din muzica au reactionat, iar reprezentantii NBA au declansat deja o ancheta.

Dupa vizitele in Japonia si Coreea de Sud, Obama a inceput sambata o vizita in Malaysia, o tara din Asia de Sud-Est cu populatie majoritar musulmana, in cadrul unui turneu major pe continent care se incheie in Filipine, unde este asteptat luni.

Sursa: Yahoo News


VIDEO PROTVPLUS.RO