Cel putin 17 morti in urma tornadelor care au maturat statele americane Oklahoma si Arkansas

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01

Tornadele care afecteaza sudul si sud-vestul Statelor Unite au provocat moartea a cel putin 17 persoane, au anuntat duminica seara autoritatile din Oklahoma si Arkansas, relateaza Fox News.

UPDATE 13:15 Tornadele care afecteaza sudul si sud-vestul Statelor Unite au provocat moartea a cel putin 17 persoane, au anuntat luni autoritatile din Oklahoma si Arkansas, relateaza AFP.

UPDATE 11:20 Fox News anunta ca sunt cel putin 14 morti, in urma celor doua tornade care au lovit mai multe state din sudul si centrul tarii.

UPFATE 10:00 CNN anunta ca cel putin 12 persoane si-au pierdut viata in urma tornadelor care au maturat sudul Statelor Unite.

UPDATE 09:00 Serviciile meteo au avertizat ca sunt asteptate si alte tornade. "Este haos pentru moment", a declarat pentru postul de televiziune CNN James Firestone, primarul orasului Velonia, din Arkansas. Centrul orasului "pare sa fi fost redus total la ruine. Doar cateva cladiri au mai ramas in picioare, conductele de gaz se deverseaza. Conductele de apa nu mai sunt in stare de functionare. Avem victime", a povestit el. Primarul a precizat ca politistii si pompierii din orasele vecine, precum si Garda Nationala, se indreptau catre Velonia pentru a ajuta echipele de salvare. Imaginile difuzate de televiziunile locale aratau masini rasturnate, case fara acoperis, iar altele distruse din temelii.

UPDATE 08:30 Tornadele care afecteaza sudul si sud-vestul Statelor Unite au provocat moartea a cel putin 11persoane, au anuntat, duminica seara, autoritatile din Oklahoma si Arkansas, relateaza CNN. 

07:00 O tornada a avut loc, duminica, in Oklahoma (sudul Statelor Unite), provocand moartea a cel putin doua persoane si distrugand cladiri, a anuntat presa locala, citata de AFP.

 

Aceasta tornada a afectat in special orasul Quapaw, situat in nord-estul extrem al acestui stat, la limitele Kansas, Missouri si Arkansas.

"Numeroase cladiri si case au fost avariate si unele au fost distruse", a declarat pentru AFP Keli Cain de la Agentia de gestionare a situatiilor de urgenta din Oklahoma.

au avertizat asupra furtunilor care afecteaza centrul si sudul tarii, care cresc "riscul de furtuni si tornade in aceasta noapte in sud-vestul si centrul (statului) Arkansas", situat la est de Oklahoma.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO