Scandal în Londra din cauza camerelor cu recunoaștere facială. Nemulțumirea britanicilor

Dată publicare: 18-08-2019 08:40
Dată actualizare: 18-08-2019 09:53


Britanicii sunt tot mai îngrijoraţi de faptul că sunt supravegheaţi în locurile publice, iar guvernul său unele companii private pot afla ce fac sau unde au fost.

Ultimul semnal de alarmă tras de organizaţiile neguvernamentale a fost după ce în afara unei staţii de metrou din centrul Londrei au fost instalate camere cu recunoaştere facială.

Cazul care agită societatea britanică aminteşte de statul totalitar imaginat de George Orwell în romanul "1984", condus de Fratele cel Mare, un dictator care ştia totul despre supuşii săi.

Una dintre cele mai aglomerate zone ale Londrei a fost împânzită cu camere de recunoaştere facială, o măsură considerată abuzivă de către reprezentanţii asociaţiilor care apără libertăţile civile din Marea Britanie. Iar Biroul Comisarului pentru Informaţii, o agenţie care este în subordinea Parlamentului, a început o investigaţie, la apelul organizaţiilor neguvernamentale.

Silkie Carlo, reprezentanta ONG: "Este o adevărată epidemie de recunoaştere facială în Marea Britanie şi nu este vorba doar de aici, la Kings Cross, unde este folosită, dar şi în muzee, magazine, centre de conferinţe, cazinouri, locuri în care se întâlnesc foarte mulţi oameni, ceea ce înseamnă că există deja milioane de persoane care au avut deja feţele scanate şi să fie deja efectuate verificări ale identităţii lor, fără să ştie. "

Dacă până acum se ştia că doar poliţia controlează camerele de supraveghere, acum au intrat în sistem şi companiile private, care pot aduna date personale sub pretextul întăririi securităţii.

Emily Orton, co-fondatoare firmă de supraveghere: "Organizaţiile deţin o mare cantitate de informaţii privind identificarea personală, dar diferenţa în cazul datelor de identificare facială este că, spre deosebire de informaţiile financiare, nu este uşor ca persoanele să îşi schimbe acele date."

În rândul populaţiei, părerile sunt împărţite, deşi mulţi sunt cu gândul la statul totalitar descris de George Orwell în romanul 1984.

Zona în care au fost amplasate camerele cu recunoaştere facială este una în care au avut loc atacurile teroriste din 2005 de la metroul din Londra.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   


VIDEO PROTVPLUS.RO