Scăldatul în apa rece ca gheața, o activitate tot mai populară în Cehia

Ultima actualizare: 11-01-2021 09:40

Scăldatul în apa rece ca gheața, în aer liber, iarna, nu pare o idee prea bună pentru mulți dintre noi.

În Cehia, însă, a devenit o activitate tot mai populară, iar curajoșii se avântă în râu îmbrăcați sumar, siguri că ineditul sport le întărește imunitatea.

În aceste zile, în capitala Cehiei, temperaturile scad deseori sub pragul de îngheț, fiind un moment bun pentru temerari să se delecteze în apele reci ale unui râu din apropiere de Praga. Numărul curajoșilor a crescut în ultimele luni. Mulți se apucă de acest sport în speranţa că îşi vor întări imunitatea, dar și ca să se relaxeze.

Magdalena, înotătoare în apă rece: „Planul meu e să mă deconectez, să intru în apă și apoi să ies afară. Și eu și prietenul meu răceam uneori o dată, de două ori pe lună. Tuse, chiar și gripă. Dar acum suntem sănătoși”.

Înotul în apa sloi, când mercurul din termometre coboară sub zero grade Celsius, nu este însă recomandat oricui. Medicii spun că doritorii ar trebui să înceapă cu băi cu apă rece în cadă, pentru ca organismul să se obișnuiască. Dar unii tineri au găsit o altă soluție - intră în apă cu fesul pe cap.

Tomas, înotător în apă rece: „Mă ajută să mă trezesc din somn, așa că mă aleg cu mai mult de cele 20 de minute pe care le petrec aici. E minunat, mă regenerează, crește imunitatea și testosteronul, în același timp. E o senzație de șoc și extaz pentru corp. E incredibil!”

Nu toată lumea are însă o părere bună despre această activitate. Oamenii care ies să patineze în zonă se plâng de faptul că înotătorii fac copci, iar gheaţa nu mai este apoi la fel de rezistentă. Sugestia lor pentru temerari este să se apuce de ciclism, un alt sport preferat de cehi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO