Avram Iancu a înotat 36 de ore încontinuu. Este primul român care a reușit această performanță

Ultima actualizare: 29-08-2020 15:06
avram iancu
Facebook.com

Avram Iancu, tânărul din Petroșani care a doborât mai multe recorduri de anduranță a anunțat că a reușit să înoate încontinuu 36 de ore. Este primul român care reușește o asemenea performanță.

Avram Iancu este de profesie bibliotecar, dar de ceva timp este pasionat de competițiile extreme. El a anunțat pe contul său de Facebook că trecut cu brio de o nouă provocare, pe care a și depășit-o cu 50%: înotul continuu timp de 24 de ore.

„Nu doar că am spart bariera, dar am înotat cu 12 ore peste această barieră. În topurile din domeniu, pe criteriul anduranţei, ca perioadă de înot, se poate intra cu minim 24 de h înotate'', a explicat Avram Iancu.

Totodată, Iancu a stabilit un record românesc absolut a lungimii reprizei de înot după durată: 36 de ore şi 28 de minute. ''Cu aceste cifre, faptic vorbind, sunt cel mai rezistent înotător român în ape deschise'', a subliniat temerarul, potrivit Agerpres.

Avram Iancu a stabilit şi un record naţional de distanţă, 107,3 km.

„Deşi am reuşit, nu am niciun merit. Meritul este al echipei de suport, al partenerilor şi al lui Dumnezeu, care ne-a îngăduit'', a spus Avram Iancu.

Printre performanţele adăugate în palmares în ultimii ani de Avram Iancu se numără traversarea înot a Canalului Mânecii şi parcurgerea cursului Dunării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO