Șase țări au raportat cazuri de Covid-19 la nurci. Cum ar putea reprezenta un risc pentru vaccin

Ultima actualizare: 07-11-2020 12:36
nurci
Getty

Şase ţări au raportat până acum cazuri de Covid-19 la nurci, acestea fiind înregistrate la ferme, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform AFP.

 

Zilele trecute, Danemarca a decis sacrificarea a aproximativ 17 milioane de nurci, după ce s-a descoperit că sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor, transmite News.ro.

“Până acum, şase ţări, şi anume Danemarca, Olanda, Spania, Suedia, Italia şi SUA au raportat cazuri de SARS-CoV-2 la fermele de nurci”, se arată într-un comunicat al OMS.

Sunt în derulare studii pentru a afla cum şi de ce nurcile au contractat şi răspândit coronavirusul.

OMS precizează, în comunicat, că virusul se transmite de la om la om prin secreţii respiratorii şi prin contact apropiat, dar există şi cazuri de contaminare la contactul om – animal. Mai multe animale care au fost în contact cu oameni infectaţi – nurci, câini, pisici, lei, tigri – au fost testate pozitiv cu Covid-19.

Virusul care a suferi mutații reprezintă „un risc cu privire la eficiența” unui viitor vaccin împotriva Covid-19
 

Prim-ministrul Mette Frederiksen a spus că virusul care a suferit mutaţii reprezintă „un risc cu privire la eficienţa” unui viitor vaccin împotriva Covid-19.

Danemarca este cea mai mare producătoare de blană de nurcă din lume.

Poliţia a transmis că sacrificarea animalelor ar trebui făcută cât de curând posibil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO