VIDEO. Imagini din timpul luptelor din Afganistan. "Cel mai coordonat atac din ultimii 11 ani"


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 02:18
Data publicarii: Duminica 15 Aprilie 2012 13:13
Categorie: Stiri externe
kabul

Insurgentii talibani au revendicat, intr-un mesaj trimis postului CNN, seria de atacuri coordonate lansate duminica la Kabul si in alte provincii afgane.

UPDATE 19:00

Fortele Internationale de Securitate au trimis un comunicat de presa prin care anunta ca atacurile au fost "in mare parte ineficiente". Au mai precizat ca nu au fost chemati de fortele afgane pentru a le asista in interventiile impotriva talibanilor.

UPDATE 18:00

Potrivit unor informatii inca neverificate, se pare ca talibanii responsabili pentru atacurile din trei orase din estul tarii erau imbracati in haine burka.

Apar si tot mai multe imagini de la fata locului

UPDATE 17:30

Corespondentul Guardian: "Garzile ambasadei ruse se alatura luptelor din Kabul. E pentru prima oara cand un soldat rus trage cu furie in Afganistan din 1989 incoace"

UPDATE 17:00

Fortele Internationale de Securitate raporteaza ca fortele afgane au interceptat doi talibani cu bombe ce se indreptau catre obiective.

Potrivit unor surse Reuters din interiorul ministerului de interne afgan, reteaua Haqqani este in spatele atacurilor.

Pe Twitter au aparut deja informatii conform carora trupul unui politist mort a fost recuperat de pe strazi.

In jurul orei 16:38, ora Romaniei, Amie Ferris-Rotman a scris din biroul Reuters: "Doamne. 10 grenade au explodat tocmai acum in zona diplomatica din Kabul".

Un reprezentant al talibanilor a declarat ca atacurile vizeaza ambasade occidentale, sediul Fortei Internationale de Asistenta poentru Securitate (ISAF), sediul Parlamentului afgan, dar si obiective din provinciile Logar si Paktia.

Conform CNN, insurgentii talibani au ocupat un hotel din centrul orasului Kabul, in apropierea Palatului prezidential, sediului misiunii ONU si a numeroase ambasade occidentale.

Corespondentii CNN au auzit focuri de arme automate, explozii si atacuri cu grenade, iar incidentele dureaza de aproximativ o ora.

De asemenea, exista informatii despre o serie de atacuri-sinucigase in zona aeroportului din Jalalabad (est). Potrivit CNN, peste zece explozii s-au inregistrat in Kabul, iar schimburile de focuri continuau la o ora dupa atacurile initiale.

Ambasada americana din Kabul a anuntat ca exploziile continua in apropierea sediului misiunii diplomatice. Locuitorii capitalei afgane incearca sa ajunga in zonele de periferie, iar sirenele rasuna in cartierul Wazir Akbar Khan.

Conform martorilor, au fost lansate rachete spre sediul Parlamentului afgan si spre ambasada Rusiei. Din zona ambasadei Germaniei se vede iesind fum.

 

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO