S-a stins Soljeniţîn, laureat al premiului Nobel - ştiri externe pe scurt

Ultima actualizare: 31-10-2012 03:52
S-a stins Soljeniţîn, laureat al premiului Nobel

Scriitorul rus, un important dizident anti-sovietic, a fost închis opt ani în lagăr. Suferinţele suportate în timpul regimului sovietic l-au inspirat şi în celebrul său roman "Arhipelagul Gulag".

Alexandr Soljeniţîn, laureat al premiului Nobel pentru literatură, era bolnav de ani buni. Un infarct i-a oprit inima la vârsta de 89 de ani.

PAPA ŢINE CU ATLEŢII

Cu cinci zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Beijing, Papa Benedict al XVI-lea a transmis un mesaj cordial oraganizatorilor şi sportivilor. Însă gândurile suveranului pontif s-au îndreptat în special către atleţi, cărora le-a urat să dea tot ce au mai bun şi să lupte în spiritul Olimpiadei.

CĂLDURĂ MARE

Canicula a pus stăpânire pe sudul Franţei. Cum mercurul din termometre a sărit de 35 de grade Celsius, oamenii s-au răcorit cum au putut. Zeci de francezi care nu au ajuns în parcuri ori la plaje s-au scăldat în fântânile arteziene.

RĂPITĂ DE PROPRIUL TATĂ

Un american şi-a răpit fiica de şapte ani şi a ţinut-o ostatică timp de o săptămână. Poliţia a dat de urma răpitorului în Baltimore, după zile întregi de căutări. Fetiţa a fost eliberată teafară din captivitate. Tatăl răpitor era în proces cu soţia sa pentru custodia fiicei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO