Incident incredibil in Polonia. Un procuror s-a impuscat dupa o conferinta despre cazul Smolensk

Ultima actualizare: 19-10-2012 00:09

Un procuror militar a incercat, luni, sa se sinucida cu arma din dotare in pauza unei o conferinte de presa pe care o sustinea la Poznan (vest).

"Pacientul este constient. Viata lui nu este in pericol", a declarat Leslaw Lenartowicz, directorul spitalului din Poznan, pentru postul de televiziune TVN24.

Procurorul este ranit "in zona cranio-faciala, i se fac analize, inclusiv o tomografie", a adaugat el.

Procurorul Mikolaj Przybyl sustinea o conferinta de presa pe tema presupuselor interceptari ale telefoanelor jurnalistilor care ancheteaza accidentul de avion in care a murit presedintele Lech Kaczynski, la 10 aprilie 2010, efectuate de Parchetul militar din Poznan.

Dupa ce a rostit o pledoarie "plina de emotie" respingand acuzatiile de punere sub supraveghere a telefoanelor jurnalistilor, el a cerut presei sa paraseasca sala "pentru ca aceasta sa fie aerisita".

"Am auzit un zgomot surd si ne-am intors in sala, crezand ca a cazut o camera. L-am vazut pe procuror zacand nemiscat pe jos intr-o mare de sange, cu arma din dotare alaturi", a declarat un jurnalist al postului de televiziune TVN24.

"Dupa cateva secunde am remarcat ca procurorul inca mai respira", a adaugat el.

O echipa medicala aflata la fata locului i-a acordat primele ingrijiri medicale procurorului, care ulterior a fost spitalizat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO