Rusia va trebui sa ia masuri. Mesajul lui Vladimir Putin la o zi dupa ce scutul de la Deveselu a devenit operational

Ultima actualizare: 17-05-2016 07:01

Sistemul american antiracheta reprezinta o amenintare pentru securitatea globala, iar Rusia va trebui sa ia masuri pentru a pastra "paritatea strategica".

Declaratia ii apartine lui Vladimir Putin, care s-a intalnit cu oficiali din armata rusa, la o zi dupa ce scutul de la Deveselu a devenit operational.

Putin a pus sub semnul intrebarii scopul defensiv al scutului.

Si, chiar daca a tinut sa mentioneze ca Rusia nu se va lasa antrenata intr-o cursa a inarmarilor, a declarat ca armata rusa va trebui sa isi modifice planurile de modernizare "pentru a elimina orice amenintare".

Vineri au inceput lucrarile si pe teritoriul Poloniei, pentru al doilea element din sistemul de aparare american, care va fi gata in 2018.

 

Vladimir Putin, presedintele Rusiei: "Ne-am exprimat in mai multe randuri ingrijoarea, am fost deschisi la discutii cu americanii, insa ofertele ne-au fost respinse. Scutul antiracheta este parte a arsenalului nuclear american, adus la periferia Europei. Acum si noi va trebui sa ne gandim la modalitati pentru a elimina amenintarile la adresa securitatii Federatiei Ruse."
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO