Rusia si China, criticate de Hollande pentru "slabirea" capacitatilor ONU in cazul Siriei


Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2012 12:45
Data publicarii: Luni 27 August 2012 20:16
Categorie: Stiri externe
Francois Hollande

Presedintele francez François Hollande a criticat luni Rusia si China, a caror atitudine "slabeste", in opinia sa, capacitatea Consiliului de Securitate al ONU cu privire la criza siriana, relateaza AFP.

"Transmit Rusiei si Chinei ca, in ceea ce proveste criza siriana, atitudinea lor ne slabeste capacitatea de a indeplini mandatul pe care (Organizatia) Natiunilor Unite ni l-au incredintat", a declarat presedintele francez, prezentand principalele directii ale diplomatiei franceze, in deschiderea Conferintei ambasadorilor.

"Franta isi inscrie actiunea in legalitatea internationala, iar eu confirm aici ca tara noastra participa la operatiuni de mentinerea pacii sau protectia unor populatii numai in virtutea unui mandat si, deci, a unei rezolutii a Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite", a subliniat seful statului francez.

"Trebuie ca membrii acestuia sa isi asume responsabilitatea pentru a-i permite sa ia decizii", a adaugat Hollande, in contextul in care Moscova si Beijingul, principalii sustinatori ai Damascului, blocheaza orice rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad.

De la inceputul revoltei, in martie 2011, violentele din Siria s-au soldat cu peste 25.000 de morti, potrivit unei organizatii nonguvernamentale (ONG) siriene cu sediul in Marea Britanie.

 

Sursa: Mediafax

Barack Obama avertizeaza Siria ca va interveni MILITAR daca se vor folosi arme chimice
VIDEO PROTVPLUS.RO