Rusia poate ocupa Tarile Baltice in 2 zile. Afirmatia ingrijoratoare vine chiar de la un oficial NATO

Ultima actualizare: 31-05-2015 07:03
Vladimir Putin

 Rusia ar putea ocupa Tarile Baltice in doua zile, un interval de timp in care NATO nu ar putea reactiona, a declarat generalul ceh Petr Pavel, care va prelua conducerea Comitetului Militar al Aliantei Nord-Atlantice de la 1 iunie.

Prezent la o conferinta pe probleme de securitate desfasurata la Praga, generalul a mai precizat ca NATO, cu formatul actual, care necesita acordul tuturor celor 28 de state membre, nu are capacitatea de reactie adecvata in cazul unei agresiuni rusesti.

In schimb, Rusia poate lua decizia de a ataca rapid, pentru ca nu are nevoie de acordul unei alte parti, a explicat el. In timp ce Rusia ar pune stapanire pe Tarile Baltice, NATO ar sta sa dezbata daca sa porneasca un razboi impotriva rusilor.

Ambasadorul ceh la NATO, Jiří Šedivý, nu este de acord cu gandirea generalului, si spune ca sistemul prin care organizatia functioneaza este unul de calitate superioara.

Relatiile dintre NATO si Rusia s-au deteriorat in ultimul timp, pe fundalul conflictului din estul Ucrainei. NATO acuza Rusia de sustinerea separatistilor prorusi din regiunile ucrainene Donetk si Lugansk, in timp ce Moscova respinge aceste acuzatii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO