Rusia este hotărâtă să mențină acordul nuclear cu Iranul, denunțat de Donald Trump


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 18 August 2018 14:28
Categorie: Stiri externe
vladimir putin, rusia, armata rusa

Moscova este hotărâtă să ia toate măsurile necesare pentru a menține și implementa Planul de Acțiune Comun, cunoscut drept acordul nuclear cu Iranul, a anunțat vineri ministrul rus de Externe.

”Rusia va continua insistent să-și implementeze acțiunile asumate în Planul Comun de Acțiune ... Reiterăm angajamentul nostru ferm de a menține și implementa pe deplin Planul Comun”, a declarat ministrul, potrivit agenției Xinhua.

De asemenea, se mai precizează faptul că agenția nucleară rusească de stat Rosatom desfășoară o serie de proiecte, care sunt în acord cu cerințele Planului Comun.

Pe de altă parte, Rusia se pregătește să înapoieze Iranului o a doua parte a unei cantități de uraniu îmbogățit - în condițiile în care ministrul de Exterme a precizat că Moscova va asista Teheranul în administrarea surplusului de uraniu. De asemenea, Rusia va coopera cu această țară în domenii specifice pentru folosirea ”pașnică” a energiei atomice.

Planul de Acțiune Comun a fost semnat în 2015 între Iran și țările P5+1 - adică Rusia, Franța, China, Marea Britanie, SUA și Germania.

În luna mai, Donald Trump a anunțat că SUA se retrage din acest acord nuclear.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Xinhua

VIDEO PROTVPLUS.RO