Rusia dispune de o aplicaţie mobilă pentru urmărirea celor izolaţi. Cum funcționează

Dată publicare: 01-04-2020 14:22
Dată actualizare: 01-04-2020 14:56


coronavirus telefon

Autorităţile din Moscova au prezentat miercuri o aplicaţie pentru smartphone care urmăreşte deplasările celor care ar trebui să rămână în izolare pentru a limita epidemia de COVID-19, transmite Reuters.

În Rusia au fost extinse restricţiile de circulaţie, în timp ce numărul cazurilor de contaminare cu coronavirus a crescut cu 440 în ultimele 24 de ore, la 2777; conform datelor oficiale, bilanţul include şi 24 de decese.

Capitala este epicentrul epidemiei din Rusia. Autorităţile locale din Moscova au anunţat duminică o interdicţie parţială de circulaţie - părăsirea locuinţei este permisă doar pentru a cumpăra alimente sau medicamente din apropiere, pentru tratamente medicale de urgenţă, pentru a duce gunoiul sau a plimba câinii.

Un oficial a declarat că municipalitatea moscovită a dezvoltat o aplicaţie pentru telefoanele inteligente, care va trebui descărcată de cei contaminaţi, pentru a fi monitorizaţi. Aplicaţia este încă în curs de testare, a precizat Eduard Lîsenko pentru postul de radio Eho Moskvî.

Metropola pregăteşte şi un sistem cu cod QR, în cadrul căruia fiecărui cetăţean înregistrat online i se va atribui un cod care poate fi prezentat poliţiştilor în caz de deplasare la magazine sau farmacii.

Miercuri, opt regiuni din sudul Rusiei au introdus restricţii similare celor de la Moscova. Peste 60 din cele 80 de regiuni administrative din Rusia sunt acum parţial blocate.

Vladimir Putin a luat măsuri de siguranță pentru a se proteja de coronavirus

 

Președintele rus Vladimir Putin a luat măsuri de precauție împotriva coronavirusului, au anunțat oficialii de la Kremlin miercuri, conform Reuters

Momentan, președintele este sănătos, dar se menține la distanță de alți oameni și preferă să lucreze de acasă.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO