Rusia ar putea trimite trupe in Siria, in cazul unei solicitari din partea Damascului

Ultima actualizare: 21-09-2015 07:01
vladimir putin

Rusia va lua in considerare o cerere a Siriei de a trimite trupe ruse pentru a participa la operatiuni militare impreuna cu armata siriana, in cazul in care Damascul va formula o solicitare, a declarat Dmitri Peskov, citat de TASS si RIA Novosti.

'Este greu sa vorbesti ipotetic despre implicarea trupelor ruse in operatiuni militare impotriva (gruparii jihadiste) Statul Islamic (SI), dar, in cadrul relatiilor bilaterale, conducerea Federatiei Ruse va examina o astfel de cerere daca aceasta va exista', a spus Peskov.

Afirmatia purtatorului de cuvant al Kremlinului intervine dupa ce ministrul de externe sirian, Walid Mouallem, declarase cu o zi in urma pentru mass-media ruse ca regimul de la Damasc ar putea solicita Moscovei participarea fortelor militare ale Rusiei in lupta comuna impotriva terorismului, daca va fi necesar, potrivit RIA Novosti.

'Siria, daca va fi necesar, nu va ezita sa faca o astfel de cerere catre Federatia Rusa", a afirmat seful diplomatiei siriene, sustinand ca 'in prezent, nu exista trupe rusesti in Siria'. 'De la inceputul conflictului, Rusia ne-a acordat ajutor si niciodata nu a intarziat cu acesta', a adaugat ministrul sirian, citat de TASS.

Occidentul este tot mai ingrijorat de cresterea prezentei militare ruse in Siria, in sprijinul regimului presedintelui Bashar al-Assad, pe care nu l-ar mai vrea la conducerea tarii, anticipand o escaladare a conflictului care dureaza din 2011 si care a condus la actualul flux de imigranti sirieni in Europa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO