Rusia a testat cu succes o rachetă hipersonică: „N-are egal”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Rusia a anunțat, duminică, testarea cu succes a unei rachete hipersonice, descrisă de președintele Vladimir Putin drept o „armă ideală.”

Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, racheta Kinzhal a fost lansată de pe o aeronavă MiG-31, în sud-vestul țării, informează BBC News și The Guardian.

„Lansarea a avut loc conform planului: racheta hipersonică și-a atins ținta. Caracteristicile de performanță și indicatorii de timp ai rachetei de înaltă precizie Kinzhal au fost confirmate în timpul acestui test balistic”, a spus Ministerul Apărării, care a publicat, totodată, o înregistrare cu doi piloți care se pregătesc de zbor și care aleargă spre o aeronavă care are la bord o rachetă de mari dimensiuni.

După aceea, racheta se detașează de aeronavă și se îndreaptă spre țintă.

Potrivit Ministerului rus al Apărării citat de TASS, de la începutul anului echipajul a efectuat peste 250 de zboruri de pregătire, echipajul fiind instruit în diferite condiții meteorologice, atât ziua, cât și noaptea.

Racheta Kinzhal este una dintre armele cu care președintele rus Vladimir Putin s-a lăudat în discursul despre starea națiunii susținut la începutul lunii, înainte de alegerile prezidențiale din 18 martie. La acel moment, putin a deschis racheta drept „o armă ideală”, ce face parte dintr-un arsenal de arme „invincibile”.

Și Ministerul rus al Apărării a subliniat ideea că sistemul „n-are egal în lume” și că acesta nu poate fi combătut. Rachetele Kinzhal sunt destinate distrugerii de ținte situate la suprafața solului sau apei. Potrivit BBC News, acest tip de rachetă poate atinge ținte situate la 2.000 de kilometri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO