Rusia a încetat orice cooperare cu NATO. "Un conflict ar fi catastrofal pentru umanitate"


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 16:14
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 16:00
Categorie: Stiri externe
rusia, armata, exercitii, razboi, vladimir putin,

Adjunctul ministrului rus de Externe avertizează asupra încetării oricărei cooperări între NATO şi Moscova. 

Aleksandr Gruşko, adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat luni, într-un interviu acordat presei de stat de la Moscova, că Rusia a oprit orice formă de cooperare cu NATO. Oficialul, fost ambasador al Kremlinului pe lângă Alianţa Nord-Atlantică, a atributi toată vina Occidentului.

„Relaţiile sunt la nivelul din perioada Războiului Rece”, a declarat Gruşko, citat de Ria Novosti. „Orice om normal speră că nu se va ajunge la un conflict armat cu NATO. Ar fi o catastrofă pentru întreaga umanitate. Sunt sigur că înţeleg asta şi la Washington şi la Bruxelles”.

Grushko a insistat că este nevoie de un nou parteneriat strategic între Rusia şi NATO. Cu o zi înainte, acelaşi diplomat anunţase că Rusia va răspunde “proporţional” creşterii prezenţei militare a NATO în Marea Neagră deoarece este atacată securitatea regională.

 

Mesajul Rusiei privind sistemele anti-rachetă din România

 

De asemenea, Gruşko a precizat duminică şi că Moscova urmăreşte îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), în timp ce scutul de la Deveselu va fi modernizat.

“Se ştie că, în prezent, SUA lucrează la îmbunătăţirea tehnologiei de interceptare a rachetelor şi mulţi nu ascund deja faptul că sistemul de apărare antirachetă al SUA, inclusiv segmentul european integrat în NATO, trebuie să fie capabil să intercepteze sistemele de rachete cu care operează Federaţia Rusă”, a declarat duminică Aleksandr Gruşko.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: RIA Novosti

VIDEO PROTVPLUS.RO