"Scara Sfântă", pe care a urcat Iisus înainte de răstignire, dezvăluită după 300 ani. VIDEO


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 15:29
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 14:40
Categorie: Stiri externe

Cele 28 de trepte de marmură ale "Scării Sfinte" sau "Santa Scala" pe care Iisus Hristos a urcat acum 2000 de ani spre a fi judecat de Pilat au fost dezvăluite, în premieră, în urma unui proces de renovare.

Evenimentul istoric a avut loc în biserica Biserica "Santa Scala", fostul palat papal, la Vatican, unde scara a fost adusă de la Ierusalim în secolul al IV-lea de către Sfânta Elena, mama Sfântului Constantin cel Mare.

MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO A ACESTUI ARTICOL

Treptele de marmură au fost acoperite cu lemn, în 1723, pentru a fi protejate, însă, acum au fost restaurate în urma unui proces care a durat mai mulți ani.

Astfel, pentru prima dată după 300 de ani, scările de marmură pot fi admirate de credincioși, care le urcă în genunchi pentru a rememora sacrificul lui Iisus pentru oameni, scrie Daily Mail.

Trei cruci mici de bronz marchează locul unde se crede că sângele lui Iisus a căzut pe scări, rămânând întipărit în marmură.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
"Scara Sfântă", pe care a urcat Iisus înainte de răstignire, dezvăluită după 300 ani. VIDEO
  • /

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO