EUROVISION 2014. Politica a invins cantecul, sambata seara, pe scena Eurovision. Rusia, huiduita minute in sir

11-05-2014 13:06


Rusia Eurovision

Cantareti din 26 de tari au participat, sambata seara, la Copenhaga, la finala Eurovision 2014, competitie castigata de Conchita Wurst, reprezentanta Austriei. Evenimentul nu a fost insa lipsit de incidente.

In momentul in care prezentatoarea din Rusia a intrat in direct pentru a comunica rezultatul voturilor din tara sa, pe fundal se auzeau huiduieli.

Rusia a acordat 12 puncte vecinilor din Belarus, 10 Azerbaijanului si 8 Armeniei. La randul lor, Armenia si Belarus si-au indreptat cele mai multe voturi tot catre Rusia. Toate cele trei tari au fost huiduite de catre public.

Reactiile sunt puse, bineinteles, pe situatia din Ucraina si propaganda rusa impotriva homosexualilor, scrie The Independent.

Gemenele identice Tolmachevy au fost huiduite si in timpul primei semifinale, care a avut loc marti. Comentatorul Eurovision din partea Marii Britanii, Graham Norton, a comentat chiar ca ii pare rau pentru gemene, atragand atentia ca "nu au decat 17 ani".

Transexualul Conchita a invins prejudecatile si a castigat sambata seara concursul Eurovision, organizat la Copenhaga. Reprezentanta Austriei a strans cele mai multe puncte - 290 - de la 37 de tari. Romania i-a acordat opt puncte.

Este prima data in ultimele aproape cinci decenii cand Austria reuseste sa castige aceasta competitie. Conchita si-a dedicat victoria minoritatilor sexuale din toata lumea.

Politicianul rus Vitaly Milonov, unul dintre "arhitectii' legii propagandiste impotriva homosexualilor, l-a numit pe Conchita Wurst "pervers" si a etichetat competitia drept un "altar al sodomizarii".

Paula Seling si Ovi s-au clasat pe locul 12 cu piesa "Miracle".

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO