Rush Limbaugh, figură emblematică a radioului american, a murit la vârsta de 70 de ani

17-02-2021 21:41


Rush Limbaugh

Celebrul prezentator de radio american Rush Limbaugh, figură de dreapta conservatoare pe undele radio timp de mai mult de patru decenii şi fidel susţinător al lui Donald Trump.

Anunțul a fost făcut de familia sa pe pagina de Facebook.

"Rush Hudson Limbaugh III va fi pentru totdeauna un pionier al radioului", a declarat soţia sa Kathryn într-un comunciat publicat pe pagina oficială de Facebook a prezentatorului.

Rush Limbaugh a dezvăluit în februarie, anul trecut, într-o emisiune la radio, că este afectat de cancer în stadiu avansat la plămâni. Talk-show-ul său era adesea prezentat ca cel mai ascultat din ţară, scrie News.ro, care citează AFP.

Influenţa sa a fost de aşa natură încât a fost numit cândva sarcastic „liderul Partidului Republican” de către democraţi.

Personaj controversat, Rush Limbaugh a fost acuzat în mod repetat că răspândeşte informaţii false şi teorii ale conspiraţiei.

"El m-a susţinut de la început. A fost un mare domn", a reacţionat Donald Trump prin telefon la postul Fox News.

"A fost un tip unic. Avea o perspicacitate extraordinară", a mai declarat fostul preşedinte, înainte de a adăuga: "Rush era convins că am câştigat (alegerile prezidenţiale din 2020) şi eu sunt convins de altfel. Cred că am câştigat într-un stil mare".

Născut în 1951 în Missouri (centrul Statelor Unite), Rush Limbaugh şi-a început cariera la radio în 1971, dar a avut mai multe eşecuri la diferite staţii. În 1984, este angajat de o staţie din Sacramento, în California, care căuta un prezentator exuberant.

Emisiunea lui emblematică, "The Rush Limbaugh Show", a debutat în 1988 şi a devenit rapid una dintre cele mai populare de la radioul american. Acest program zilnic de trei ore era ascultat în medie de peste 15 milioane de persoane în 2020.

El a primit, în aprilie, de la Donald Trump, Medalia Prezidenţială a Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă care se acordă în Statele Unite.

Sursa: News.ro

Tags: rush limbaugh, sua,


VIDEO PROTVPLUS.RO