Româncă stabilită în Spania: „E o situație dificilă. Putem ieși doar o dată pe săptămână”


Ultimul update: Vineri 20 Martie 2020 16:37
Data publicarii: Vineri 20 Martie 2020 16:32
Categorie: Stiri externe

Larisa, o rămâncă stabilită în Spania, a povestit pentru PRO TV cum se desfășoară viața ei în ultimele, după restricțiile drastice impuse din cauza epidemiei de coronavirus.

„A 5-a zi acasă, închiși, nu putem ieși decât o dată pe săptămână la cumpărături. Nu mă așteptam să văd că ciar toată lumea rămâne acasă, am fost ieri la magazin pentru că rămăsesem fără alimente. Imediat ce intri te obligă să te dai cu gel dezinfectant. Nu ai voie să cumperi mai mult de 2-3 lucruri din același produs. E o situație foarte dificilă. E un pic amuzant - nu e hârtie igienică pe nicăieri”, a povestit Larisa.

„În fiecare seară la ora 20 ieșim la geam și aplaudăm în semn de mulțumire pentru ei care luptă pentru noi. Pe stradă dacă nu ai o foaie de la lucru, poliția îți dă amendă care pornește de la 600 de euro. În mașină nu ai voie mai mult de două persoane, unul conduce, iar al doilea poate sta numai în spate”, a mai spus Larisa.

Spania a înregistrat 1.002 decese din cauza coronavirusului şi 19.980 de cazuri confirmate de contagiere, potrivit ultimelor date difuzate vineri de Ministerul Sănătăţii, transmite EFE, care notează că, într-o perioadă de 24 de ore, s-au înregistrat 235 de decese, în creştere cu 30%.

În plus, cazurile noi de contagiere au crescut cu 2.883, într-un ritm zilnic de 16,5%, ceva mai puţin decât în ultimele zile.

Vezi AICI situația în timp real în lume.

VIDEO PROTVPLUS.RO