Polonia folosește vodca de contrabandă confiscată ca dezinfectant în lupta împotriva coronavirusului

Dată publicare: 20-03-2020 14:25
Dată actualizare: 20-03-2020 14:39


Polonia folosește votca de contrabandă confiscată ca dezinfectant în lupta împotriva coronavirusului

În Polonia, peste 400.000 de litri de vodcă de contrabandă şi de alcool pur produs ilegal vor putea fi utilizaţi ca dezinfectant în lupta împotriva coronavirusului, a anunţat vineri parchetul din această ţară.

 

Autorităţile vamale şi fiscul deţin cel puţin 430.000 de litri de vodcă şi de alcool, care au fost confiscaţi pentru a servi drept dovezi în proceduri judiciare sau ca urmare a acestor proceduri.

Mai multe mii de litri au fost puse la dispoziţia serviciilor interesate pentru a fi folosite la dezinfectarea clădirilor, localurilor şi mijloacelor de transport în comun.

Alcoolul, distribuit pompierilor și în spitale

Astfel, pompierii din Olsztyn, în nord-estul Poloniei, au primit 1.000 de litri de alcool pur, în timp ce trei spitale, două la Olsztyn şi unul la Elblag, au primit în total 2.500 de litri, a declarat pentru AFP Marta Rosiak, purtătoarea de cuvânt a administraţiei vamale din această regiune, învecinată cu regiunea rusă Kaliningrad.

Această operaţiune va continua în zilele următoare atât în beneficiul poliţiei, cât şi al grănicerilor şi al administraţiei publice.

Distilerii clandestine, artizanale sau industriale, sunt frecvent închise de autorităţi în Polonia, în special în nord-estul ţării.

Acestea produc ”bimber”, o vodcă artizanală, extrem de populară, vândută la un preţ mai mic decât cel al produselor omologate.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO