Rodrigo Duterte, criticat pentru încălcarea drepturilor omului, face promisiuni comunității LGBT: „Vă voi proteja!”

18-12-2017 13:55


Rodrigo Duterte

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a dat asigurări comunității LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transexuali) că, în timpul mandatului său, drepturile lor vor fi protejate.

„Lăsați-mă să vă mulțumesc și să vă garantez că, măcar în mandatul meu, membrii comunității LGBT vor fi îngrijiți și protejați, în calitate de ființe umane. Nu va exista nicio opresiune și vă vom recunoaște importanța în societate”, a afirmat Duterte, în cadrul unei conferințe organizate, duminică, de comunitatea LGBT, potrivit agenției de stat PNA.

Mai mult de atât, șeful de stat a anunțat că ar urma să numească o persoană din comunitatea LGBT într-o funcție publică și le-a dat membrilor comunității timp până la jumătatea lunii ianuarie să vină cu o propunere.

„Mi-ar plăcea să fie acolo (n.r – Comisia Prezidențială privind sărăcia urbană) un homosexual sau o lesbiană”, a afirmat șeful statului filipinez.

Afirmațiile președintelui Filipinelor sunt surprinzătoare, în contextul în care controversatul șef de stat a fost acuzat de încălcarea drepturilor omului. În 2016, el a fost votat mai ales pentru că în campanie a promis că va avea toleranță zero pentru consumatorii de droguri, informează CNN.

După preluarea mandatului, Duterte a lansat o amplă ofensivă împotriva furnizorilor și consumatorilor de droguri, astfel că mii de persoane au fost ucise de forțele de ordine. Mai mult de atât, el a stârnit controverse în luna noiembrie, cât s-a „lăudat” că a ucis o persoană când era adolescent și că a ajuns după gratii de mai multe ori.

Mai mult de atât, CNN notează că în luna martie, el ar fi afirmat la o întrevedere cu cetățenii filipinezi din Myanmar, că este împotriva căsătoriilor între persoane de același sex și că recunoașterea oricărei alte uniuni decât cea dintre o femeie și un bărbat este inacceptabilă.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO