Rețea de sclavie uriașă în Marea Britanie. Majoritatea victimelor, din Europa de Est
Poliţia britanică a dezmembrat una dintre cele mai vaste reţele de sclavie modernă, ale căror victime sunt cu precădere est-europeni.
Cu vârste cuprinse între 17 şi 60 de ani, cei 400 de oameni salvaţi au fost ademeniţi cu promisiunea unor locuri de muncă în Regat. La faţa locului s-au trezit însă captivi ai unor indivizi care i-au silit să muncească la ferme, în centre de reciclare a gunoiului ori chiar să se prostitueze. Aproape toţi banii câştigaţi erau, fireşte, confiscaţi de traficanţi.
Şapca acestui bărbat nu e un accesoriu chic, ci o formă de protecţie, de mascare a identităţii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie, pe străzi obişnuite, în case care nu ies cu nimic în evidenţă, erau comise abuzuri înfiorătoare.
Un poliţist sub acoperire a avut dificilă misiunea de a câştiga încrederea victimelor, ca să le ajute să evadeze.
"Sclavii" din zilele noastre sunt exploataţi şi controlaţi cu o violenţă greu de imaginat.
Traficanţii din aceste fotografii sunt originari din Polonia, la fel şi victimele lor. Indivizii au vizat oameni simpli, fără multă educaţie, şi i-au convins să vină în Regat pentru o viaţă mai bună. Victimele s-au ales însă cu un regim de muncă forţată şi neplătită.
Poliţia britanică suspectează că traficanţii câştiga milioane de lire sterline de pe urmă muncii celor ţinuţi prizonieri. Unii dintre şefii reţelei nici nu ezită să-şi afişeze bogăţia, circulând cu maşini de lux. Mai grav este că n-ar fi singură grupare de acest tip, spun procurorii!
Acest centru ajuta oamenii fără adăpost din Birmingham. Aici sfârşesc şi foştii sclavi după ce "temnicerii" lor nu mai scot suficienţi bani de pe urma lor.
Autorităţile britanice considera că sclavia este o afacere înfloritoare în întreaga ţară, cu zeci de mii de victime.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!