Român ținut sclav în UK și ”obligat să trăiască sub scară, ca Harry Potter”

Dată publicare: 25-01-2019 11:00
Dată actualizare: 25-01-2019 11:06


roman sclav

Trei români sunt judecați în Marea Britanie și riscă pedepse cu închisoarea pentru că au ținut în sclavie un conațional, obligat să muncească în folosul lor.

Gabriel N. nu avea voie să folosească apa potabilă de la bucătărie, ci doar furtunul din grădină, pentru nevoile curente, potrivit declarațiilor din instanță, relatează BBC NEWS.

Ion B., Christiana T. și Mihai-Aurel D. neagă toate acuzațiile și spun că Gabriel N. era, de fapt, mulțumit cu situația lui.

Potrivit anchetatorilor, Gabriel era plătit cu o liră pe zi, bani din care putea să-și cumpere doar câțiva biscuiți. De asemenea, era obligat să trăiască într-o debara extrem de mică, cu lățimea de nici un metru, amenajată sub scări.

”Amintește oarecum de povestea lui Harry Potter, despre cum era tratat de mătușa lui, Dursley. El era forțat să doarmă sub scări. Pare a fi o poveste transformată în realitate”, a declarat în instanță procurorul Charles Thomas.

Gabriel N. a trăit astfel timp de un an într-o casă din Bristol. Din anchetă a rezultat că Gabriel a ajuns în Marea Britanie în vara anului 2017, împreună cu Ion B. și Cristiana T., care îi erau prieteni.

Gabriel și-a găsit un loc de muncă la un abator și era plătit cu 300-350 de lire sterline pe săptămână. Cu toate astea, el primea doar o liră pe zi pentru mâncare și transport, pentru a merge la muncă, iar în weekend primea 10 lire, bani din care avea voie să-și cumpere canabis.

Toți banii câștigați intrau într-un cont și erau folosiți de cei trei acuzați. Aceștia i-au confiscat actele de identitate lui Gabriel și au făcut un împrumut la bancă în numele lui.

Procesul celor trei români este în plină desfășurare. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO