Record zilnic de noi cazuri de Covid-19 la nivel global. Cele mai multe, în SUA

Dată publicare: 13-07-2020 19:23
Dată actualizare: 13-07-2020 20:18


Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat o zi record de noi cazuri de coronavirus depistate în lume - aproape 230.400 în 24 de ore.

Mai mult de jumătate dintre acestea sunt în Statele Unite şi în ţările Americii de Sud.

America a înregistrat un nou record zilnic de infecţii, peste 66.500, dintre care un sfert doar în Florida.

Dacă ar fi o ţară, Florida ar ocupa locul patru în lume în privinţa numărului de teste pozitive.

Peste 3,5 milioane de persoane infectate în SUA

 

Peste 3,5 milioane de americani au fost infectați cu Sars-Cov-2.

Dr. Peter Hotez, Baylor College of Medicine: „Asistăm la ceea ce cred că va fi una dintre cele mai instabile perioade din istoria ţării noastre.”

Numărul noilor cazuri de infectare a crescut de la o săptămână la cealaltă în cel puţin 33 de state americane.

Cel mai rău este în Florida. Doar în 24 de ore au fost raportate peste 15.000 de noi infecţii, încă un record pentru o singură zi.

Steve Adler, primarul orașului Austin: „Numerele continuă să crească, suntem pe muchie de cuțit. Secțiile noastre de terapie intensivă încep să se supraaglomereze. Ne sperie ce ar putea urma. Este o perioadă înspăimântătoare.”

Dan Gelber, primar Miami Beach: „Va trebui să începem să mutăm paturi din saloanele obişnuite în spaţiile de terapie intensivă, deci situaţia este tensionată.”

Donald Trump îl contestă pe Anthony Fauci

 

În plină criză, preşedintele Trump şi unii dintre colaboratorii de la Casa Albă îl contestă tot mai mult pe epidemiologul Anthony Fauci, mai ales după ce acesta a afirmat că Statele Unite nu
s-au descurcat grozav în comparație cu alte țări în gestionarea crizei coronavirusului. Democrații au reacționat cu furie și indignare.

Adam Schiff, democrat: „Doctorul Fauci este cea mai respectată voce din ţară în privinţa modului în care ar trebui să răspundem la această pandemie. Să încerci să-l treci pe linie moartă, să-i reduci rolul, sau să-l discreditezi, este scandalos.”

Fauci este printre oficialii din domeniul sanitar care insistă pentru importanța purtării măștii în public. Sâmbăta, și președintele Trump a purtat în sfârșit la un centru medical.

Donald Trump: „Nu am fost niciodată împotriva măștilor, dar cred că trebuie să fie purtate în anumite momente şi locuri. ”


VIDEO PROTVPLUS.RO