Prăpăd în China. Cel puțin 140 de morți în urma inundațiilor

Dată publicare: 13-07-2020 17:56
Dată actualizare: 13-07-2020 18:00


Inundaţiile înregistrate în centrul şi estul Chinei s-au soldat deja cu cel puţin 140 de morţi şi dispăruţi şi ameninţă acum celebra metropolă Wuhan, unde noul coronavirus a fost detectat pentru prima oară în luna decembrie, informează AFP.

Oraşul cu 11 milioane de locuitori face parte din lista în creştere a oraşelor care urmăresc cu îngrijorare creşterea apelor fluviului Yangtze - cel mai lung din China, transmite Agerpres.

Fluviul şerpuieşte prin ţară pe mai mult de 6.000 de kilometri şi se află astăzi la un nivel îngrijorător: a atins a treia cea mai mai înaltă cotă din istorie la Wuhan (centru), potrivit unui cotidian local.

Inundaţiile sunt frecvente în China în perioada verii. Ele afectează în special bazinul fluviului Yangtze, care traversează multe regiuni.Ploile recurente înregistrate începând din iunie au inundat suprafeţe vaste din jumătatea de sud a ţării. Guvernul a recenzat până în prezent 141 de persoane decedate şi dispărute, 28.000 de case avariate şi circa 38 de milioane de persoane afectate în diferite grade de intemperii.

Intensificarea precipitaţiilor începând de săptămâna trecută a provocat însă o creştere bruscă şi îngrijorătoare a nivelului apelor.

În total, 33 de râuri au atins niveluri record şi au fost emise alerte pentru zonele din jurul a 433 de cursuri de apă, a anunţat luni Ministerul Apelor.

Înregistrările difuzate de mass-media în acest weekend au arătat scene impresionante, cu numeroase sate şi oraşe inundate, cu case cu un singur etaj scufundate până la nivelul acoperişului şi cu echipe de salvare care evacuează bărbaţi, femei şi copii în bărci gonflabile.

Tags: inundatii, china, wuhan,


VIDEO PROTVPLUS.RO